A Siófoki Járási Ügyészség kábítószerkereskedelem miatt emelt
vádat két férfival szemben, akik Siófokon marihuánát árusítottak. Az I. rendű vádlott a városban szolgáltató üzleti vállalkozást vezetett és az ebből
származó bevételeit kábítószerrel történő kereskedéssel kívánta kiegészíteni.

A férfi 2014. december és 2015. december közötti időben ismeretlen személytől rendszeresen vásárolt marihuánát, amelyet grammonként kiadagolt és becsomagolt, majd az általa vezetett üzletben tartotta és
1000,- Ft és 2500,- Ft közötti árért másoknak értékesítette. A nyomozó hatóság a vádlott üzletéből, személygépkocsijából, illetve lakásából kábítószert, illetve az annak adagolásához szükséges eszközöket foglalt le.

Ebbe a tevékenységbe kapcsolódott bele az I. rendű vádlott üzletében segédkező II. rendű vádlott, aki anélkül, hogy arra a társa megkérte volna, önkéntes elhatározás alapján az I. rendű vádlott távollétében értékesítette a már kimért kábítószert, majd pedig az így befolyt pénzzel az I. rendű vádlott felé elszámolt.

A Siófoki Járási Ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő I. rendű vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés, míg a II. rendű vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Címkék: díler, kábítószer, drog, Balaton, kék hírek