Kifosztásokkal gyanúsítható kaposvári férfiakat vett őrizetbe 2016. augusztus 10-én a Békéscsabai Rendőrkapitányság. A bűncselekmények 2016-ban, márciusban, júniusban és júliusban történtek.

Három helyen az egyik áramszolgáltató munkatársának adták ki magukat és azt mondták az időseknek, hogy túlfizetésük van. Pénzt vetettek elő velük, kifigyelték, hol tartják a megtakarításukat, majd elterelték a figyelmüket és több tízezer forintot vittek el.

A negyedik helyen a gyanúsítottak egyike építési vállalkozóként mutatkozott be és rábeszélt egy nőt arra, hogy újíttassa fel a lakása előtti folyosót. Előleget kért, társával így tudta kifigyelni, hol van a nő félretett pénze.

A 21 éves H. J.-t és a 38 éves F. J.-t a békéscsabai rendőrök által adott információk alapján a Kaposvári Rendőrkapitányság rendőrei fogták el 2016. augusztus 10-én Kaposváron. Mindketten Békéscsabán vannak őrizetben.

Egy harmadik társuk is lehetett, őt még keresik. A nyomozók vizsgálják, hogy a gyanúsítottak követhettek-e el további hasonló bűncselekményeket és melyiküknek milyen szerepe volt az egyes kifosztásokban.

Keresik a harmadik gyanúsítottat

A Békéscsabai Rendőrkapitányság 04010/488/2016. bűnügyi számon kifosztás bűntett elkövetésének gyanúja miatt keresi a mellékelt képen látható Balogh Kornélt. A 38 éves kaposvári férfi társaival együtt több vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható megalapozottan, aki a rendőrök elől elrejtőzött, ezért elfogató parancsot adtak ki ellene.

null

Címkék: áramszolgáltató, idős, csal, kék hírek