Három körbála kapott lángra Tapsony külterületén. A marcali hivatásos és a böhönyei önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt a tarlót erőgéppel körbetárcsázták, megakadályozva a tűz továbbterjedését. Így a közeli lakóházak kertjei már nem voltak veszélyben. A tűzoltó egységek a bálákat kéziszerszámok segítségével szétbontották 2 gyorsbeavatkozóval a tüzet eloltották.

null

A siófoki tűzoltókat Lepsénybe riasztották, ahol az erdő szélén égett az összehordott hulladék.

Szulok külterületén a tarló gyulladt meg kedd este. A területet erőgéppel körbetárcsázták, majd a szuloki önkéntes és a barcsi hivatásos tűzoltók két vízsugárral, valamint szikracsapókkal fékezték meg a lángokat. Így a kéthektáros terület mintegy negyedét érintette a tűz.

Az esettel egy időben Balatonlelle Szent Imre utcájában egy autó betonhídnak ütközött, vezetőjét a mentők a helyszínen ellátták. A járművet a balatonboglári önkormányzati tűzoltók áramtalanították, majd átvizsgálták, hogy nem szivárog-e üzemanyag a gépkocsiból.

null

Majd éjfél után néhány perccel Balatonbogláron, a Kodály Zoltán utca és a Határ köz kereszteződésében egy autó árokba hajtott és felborult. Az egyik utas csak a balatonboglári tűzoltók segítségével tudta elhagyni a járművet. A gépkocsiban ketten utaztak, mindkettejüket a mentők kórházba szállították.

Címkék: tapsony, balatonlelle, baleset, tűz, kék hírek