Az esti órákban egy nyári lak gyulladt ki Siófokon, a Sztráda utcában. A bejelentő erőteljes, durrogó hangra lett figyelmes, azt hitte petárdáznak, majd a szomszéd telkén felcsapó lángokat észlelte. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezésekor kiderült, az égő pala hangját vélte petárdának a segítséget kérő szomszéd. Az egységek két vízsugárral elfojtották a lángokat, ám az építmény teljesen kiégett, benne a tárolt szerszámok is megsemmisültek.

Hétfőre virradó éjjel Kaposvár, Kisrómahegyi útján kapott lángra az összehordott faágakból álló halom és az avar. A város hivatásos tűzoltó egysége rövid idő alatt eloltotta a még izzó részeket. Balatonllelén pedig egy villanyoszlopra erősített reklámtábla lángolt hajnalban, a tűz továbbterjedését a balatonboglári tűzoltók akadályozták meg.

A mennyezetre szerelt lámpatestek gyulladtak ki egy iskola pincéjében, Balatonszárszón vasárnap délután. A siófoki hivatásos tűzoltók légzőkészülékben hatoltak be a száz négyzetméter alapterületű pincehelyiségbe, majd a felderítés során megállapították, hogy a mennyezeten lévő világítótestek szerkezetében keletkezett a tűz. A lángokat két vízsugárral elfojtották, majd hőkamerával is átvizsgálták az épületrészt. Az iskolában negyvenhárom gyermek és hat felnőtt táborozik, ám az átszellőztetést követően újra elfoglalhatták szállásukat, a tűz ugyanis csak a pincehelyiséget érintette.

Címkék: petárda, Balaton, tűz, kék hírek