A nagyjából 250 önkéntes diák öt balatoni település strandján lát el szolgálatot.

Az állandó állomány munkáját készenléti rendőrök is segítik a Balatonon. Pénteken 30-an érkeztek Siófokra, ahol a megyei rendőrfőkapitány köszöntötte őket. Piros Attila elmondta: van olyan tóparti térség, ahol háromszor akkora a rendőri jelenlét most, mint az év többi szakában. A vízirendőrök is kiemelten figyelnek a nyaralók biztonságára.

- A rendőrségi hajók első fokúnál sárga, másodfokúnál piros nagy lobogókkal fognak hajózni a Balatonon. Ezentúl nem csak a partról hanem a vízről is adunk jelzést - mondta az SMRFK főkapitánya, Piros Attila.

A siófoki önkormányzat a szezonban több tíz millió forintot fordít a település közbiztonságára. A város egyebek mellett a lovas szolgálat ellátását és a rendőrök étkeztetését is finanszírozza. Emellett az eddigieknél több pénz jut a bulizók által kedvelt városrészek ellenőrzésére is.

- Csak a Petőfi sétány vonatkozásában 40 millió forintot meghaladó az az összeg, amelyet kifejezetten a közbiztonság javítására invesztálunk. Ebből profi biztonságőr szervezetet biztosítunk, a Petőfi sétányt teljesen lefedtük kamerákkal. Ezen kívül pedig a rendőrségnek közvetlen anyagi támogatást is nyújtunk - tájékoztatott Siófok polgármestere, Lengyel Róbert.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács öt millió forinttal támogatja a Veszprém, a Zala, illetve a Somogy megyei munkát. A megerősített rendőri jelenlét a Balatonon, a nyári szezon végéig, vagyis augusztus utolsó napjaiig tart.

Címkék: készenléti, rendőr, balaton, kék hírek