A Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben ugyan még nem volt tűzeset, ennek ellenére az állománynak minden eshetőségre fel kell készülniük. Ezért pénteken az állomány a zárkából való életmentést és tűzoltást gyakorolta a kaposvári hivatásos tűzoltókkal - írja honlapján a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A légzőkészüléket is használni tudja a büntetés-végrehajtási intézet állománya, amely nélkülözhetetlen ahhoz, hogy egy füsttel teli zárkába bemehessenek. Ugyanis, ha tűz keletkezik, ők kezdik meg az oltást és az életmentést.


Megismerkedtek a börtönőrök a tűzoltás rejtelmeivelMegismerkedtek a börtönőrök a tűzoltás rejtelmeivelMegismerkedtek a börtönőrök a tűzoltás rejtelmeivelMegismerkedtek a börtönőrök a tűzoltás rejtelmeivelMegismerkedtek a börtönőrök a tűzoltás rejtelmeivelMegismerkedtek a börtönőrök a tűzoltás rejtelmeivelMegismerkedtek a börtönőrök a tűzoltás rejtelmeivelMegismerkedtek a börtönőrök a tűzoltás rejtelmeivelMegismerkedtek a börtönőrök a tűzoltás rejtelmeivelMegismerkedtek a börtönőrök a tűzoltás rejtelmeivelMegismerkedtek a börtönőrök a tűzoltás rejtelmeivelMegismerkedtek a börtönőrök a tűzoltás rejtelmeivelMegismerkedtek a börtönőrök a tűzoltás rejtelmeivel
Megismerkedtek a börtönőrök a tűzoltás rejtelmeivel
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A kaposvári hivatásos tűzoltók segítségével egy pincehelyiségből való mentést gyakorolták elsőként a kaposvári intézet dolgozói, majd egy tálcatűz oltásánál a porral oltók működését is elsajátították. A képzés résztvevői így megtapasztalták, milyen a tűz közelsége, miként tudják letakarni, mihamarabb elfojtani a lángokat.

Címkék: börtönőrök, tűzoltók, Somogy, Kaposvár, kék hírek