Három autó ment egymásnak kedden Kaposváron a Guba Sándor utcában. Az egyik autó sofőrje könnyebben sérült, őt a mentők láttak el. Az elmúlt napokban a szokásosnál is több koccanásos baleset történt a megyében, feltehetően a változékony időjárás miatt. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedési osztályvezető-helyettese, Vácz Edit azt mondja: "a sofőrök ilyenkor sokan ingerlékenyebbek és érzékenyebbek, ezért nagyon fontos, hogy körültekintőbben vezessék járműveiket, óvatosabban, türelmesebben! A hidegfront-érzékenyeknek ilyenkor lassul a reakcióidejük is."

A mentők riasztás után, ha bemennek egy helyszínre, mindenképp visszik magukkal az újraélesztő készüléket is, amivel ha kell, EKG-t is tudnak csinálni és vérnyomást is tudnak vele mérni. A táskákban más életmentő eszközök sorakoznak, valamint a többi között az infúzió, illetve gyógyszerek és kötszerek.

A mentősöket egyébként ezekben a napokban átlagosan ötödével gyakrabban riasztják, mint átlagosan. Vörhendi Péter, az OMSZ kaposvári mentőállomás vezetője: "A szívbetegek rosszulléte a fő probléma: kiugrik a vérnyomásuk és az infarktusok is nagyobb számban jelentkeznek."

Szerdán Kaposváron közel 30 milliméter eső esett le jég kíséretében. Ez a mennyiség csaknem egy havi átlag csapadéknak felel meg. Csütörtöktől viszont már a hőségé lesz a főszerep.

Címkék: riasztás, mentő, hőség, baleset, kánikula, front, kék hírek