A többszörös és különös visszaeső elsőrendű vádlott 2015. július 27. napján a késő esti órákban a szomszédjában lakó nagybátyjától, a hálószobai szekrényből tulajdonított el 100.000,-Ft készpénzt úgy, hogy eközben nagybátyja és felesége a hálószobában aludt. Amikor a sértett felébredt és felelősségre vonta, a helyszínről elmenekült.

Azért, hogy a tolvaj megússza a felelősségre vonást, megkérte sógorát, hogy vigye el helyette a balhét. A férfi végül a nyomozó hatóság előtt beismerő vallomást tett, később azonban annak valótlanságát feltárta.

Ezen kívül a vádlottak – különböző személyi összetételben – további vagyon elleni bűncselekményeket is elkövettek.

2015. augusztus 24. napján Fonyódon egy családi ház teraszáról 4 db, összesen csaknem 1.350.000,-Ft értékű gímszarvas trófeát tulajdonítottak el jogtalanul. Egy másik alkalommal egy lengyeltóti családi ház garázsának ajtaját feszítették fel és onnan mintegy 170.000,-Ft értékben szerszámgépeket vittek el.

Ugyancsak Lengyeltótiban az egyik családi ház konyhájából készpénzt, mobiltelefont és parfümöt loptak 34.000,-Ft értékben, míg egy másik sértettől 4.000,-Ft értékű diót.

Az ügyészség három vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás, egy vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés és további egy vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Címkék: lengyeltóti, öt, vádemelés, ügyészség, tolvaj, kék hírek