A Somogy Megyei Főügyészség korábban tájékoztatást adott arról, hogy a Kaposvári Járásbíróság ügyészi indítványra elrendelte annak a csökölyi férfinak a letartóztatását, aki veszélyeztette a vele szemben intézkedni kívánó rendőrt.

Az ügyben a nyomozás a közelmúltban befejeződött, a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség pedig a férfival szemben hivatalos személy elleni erőszak bűntette és közúti veszélyeztetés bűntette miatt vádat emelt.

A többszörösen büntetett előéletű vádlott jogsi nélkül hajtott azon a februári napon is, amikor Gige belterületén igazoltatni akarta egy rendőr.

A sértett az elütését úgy tudta elkerülni, hogy a vádlott által vezetett gépjármű elől elugrott. A vádlott a rendőr mellett elhaladva megállás nélkül továbbhajtott, az őt kereső rendőrök elől elmenekült.

A vádlott a megállásra felszólító rendőri jelzésnek nem tett eleget, a gépjárművével nem állt meg, hanem irányváltoztatás nélkül, legalább 50 km/h sebességgel az intézkedő rendőr felé hajtott. 

A felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt álló, többszörös visszaesőnek minősülő vádlott jelenleg is előzetes letartóztatásban van, az ügyészség vele szemben fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés, közügyektől eltiltás és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

Címkék: gige, vádemelés, gázolás, rendőr, kék hírek