A Somogy Megyei Főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat egy fiatalkorú elkövetővel és felnőtt társával szemben, akik pusztaszemesi otthonában megölték a Franciaországból hazatelepült idős férfit.

A vádlottak 2015. június 30. napján és az azt megelőző néhány napban több lopást követtek el a sértett sérelmére, akiről tudták, hogy jó anyagi körülmények között él és jelentős összegű készpénzzel rendelkezik. 2015. június 30. napján a vádlottak és gyermekkorú társuk a sértettől eltulajdonítottak hatezer forintot, mivel azonban a vádlottak ezt kevésnek találták, elhatározták, hogy visszamennek, a sértettet megölik, majd nagyobb összegű készpénz megszerzését követően a holttestet eltüntetik.

A vádlottak - tudva, hogy a sértett nincs otthon - az ablakon bemásztak az idős férfi házába, kutatást végeztek, azonban pénzt nem találtak. A sértett hazaérkezésekor a vádlottak elrejtőztek, amikor pedig a sértett a szobába belépett, a fiatalkorú I. rendű vádlott a magával vitt sörösüveggel többször megütötte az orrát és a fejét, majd a megtántorodó férfit mellkason rúgta, amitől az hanyatt esett. Az ütések során a sörösüveg eltörött, ezért a fiatalkorú vádlott a földön fekvő sértettet annak járóbotjával ütötte meg. Eközben a felnőtt korú II. rendű vádlott egy mikrohullámú sütőt dobott a sértettre, majd pedig egy fa székkel is többször megütötte olyan erővel, hogy a szék összetört. A vádlottak összesen 28 ütést mértek a férfire.

A vádlottak ezután összesen mintegy húszezer forint értékben fényképezőgépet, mobiltelefont, ékszereket és karórát tulajdonítottak el, a sértett által viselt bőr hónaljtokban tartott, mintegy 37 ezer forint értékű
készpénzt nem találták meg.

A helyszínről való távozásukat megelőzően a vádlottak a családi házban a magatehetetlen, de még életben lévő sértett körül hígítót locsoltak szét és azt meggyújtották. A tűzoltók a sértettet életben találták, az égő épületből kivitték, azonban röviddel ezután a helyszínen elhunyt.

A vádlottak előzetes letartóztatásban vannak, az ügyészség a felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt álló fiatalkorú vádlottal szemben fiatalkorúak börtönében, míg a feltételes szabadság hatálya alatt álló, visszaeső felnőtt korú vádlottal szemben fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Címkék: Pusztaszemes, rablás, fiatal, gyilkos, kék hírek