A Marcali Járási Ügyészség a Somogy megyei autópálya szakaszon gyakorta
előforduló lopás miatt gyorsított eljárásban – az elkövetés utáni harmadik napon– bíróság elé állított három román állampolgárságú férfit.

A külföldiek az M7-es autópálya táskai pihenőhelyén pakolta ki egy kamion vezetőfülkéjét. Elvitték a sofőr övtáskáját a benne lévő mobiltelefonnal, készpénzzel, bankkártyával és személyes okmányokkal együtt. Ezeknek értéke nagyjából 270 ezer forint volt.

Közben társai a bűncselekmény zavartalan elkövetését figyeléssel biztosították. A balhé után az I. és II. rendű vádlottak személygépkocsival a III. rendű vádlotthoz hajtottak, majd a helyszínről Budapest felé vették az irányt.

A rendőrök Balatonlellén elfogták, majd őrizetbe vették őket. A vádlottak a lopott eurót egymás között elosztották, az egyéb értékeket pedig a kocsiból kidobták.

A Marcali Járásbíróság a vádlottakkal szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés büntetést szabott ki, vagyonelkobzást alkalmazott, valamint elkobozta a vádlottak által használt személygépkocsit. Az ítélet nem jogerős.

Címkék: románok, bíróság, kamion, lopás, kék hírek