A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy háromfai férfit, aki rátámadt a vele szemben intézkedő rendőrökre.

A balhé még tavaly novemberben történt. Egy háromfai férfi élettársa rendőri segítséget kért, mivel erősen ittas élettársa a házból kizárta. Ennél is nagyobb baj volt, hogy vele volt a két kiskorú gyermekük is.

A helyszínre érkező, a Nagyatádi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának állományában tartozó két rendőr a lakóházban rendőri intézkedés alá vonták a férfit, aki annyira piás volt, hogy  a rendőröket szidalmazni kezdte, majd egyikük ruházatát megmarkolta, a combján megrúgta, illetve ököllel nyakon ütötte.

A zsaruk a vádlott ellenállásával szemben a rendőri intézkedést befejezték, annak azonban a vádlott folyamatosan ellenállt, megbilincselését követően is az egyik rendőr lábát megrúgta.

A Nagyatádi Járásbíróság a beismerő vallomást tevő és megbánást tanúsító, a rendőröktől bocsánatot kérő vádlottal szemben 1 év 6 hónap –2 év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztés büntetést szabott ki, egyben elrendelte pártfogó felügyeletét. Az ítélet jogerős.

Címkék: háromfa, verekedés, család, rendőr, kék hírek