Hétfőn délelőtt Kadarkútra, a Szabadság utcába siettek a somogyi lánglovagok, ahol teljes terjedelmében égett egy családi házzal egybeépített, mintegy húsz négyzetméteres melléképület. A város önkormányzati tűzoltói két sugárral a tüzet eloltották, az épületet áramtalanították.

Vasárnap az esti órákban a marcali tűzoltókat riasztották, mert városuk Táncsics utcájában, egy beépítetlen területen meggyulladt egy szeméthalom.

Az összehordott fahulladék füstölt egy üres telken, Siófok-Töreki Diófa utcájában ugyanaznap délután. A város hivatásos tűzoltói rövid idő alatt kéziszerszámokkal és egy vízsugárral eloltották a még izzó részeket.

Somogysárdon, vasárnap reggel ugyanakkor kigyulladt egy garázs. A Fő utcai ingatlan tulajdonosa és a szomszédok megkezdték az oltást és kihozták a személyautót az épületből. A kaposvári hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a garázsban lévő kompresszor még füstölt, a tetőszerkezet gerendái izzottak. Egy vízsugárral és kéziszerszámokkal sikerült elfojtani a tüzet, amely a lakóépületre nem terjedt át.


Fotók: Marcali HTP, helyszín: LengyeltótiFotók: Marcali HTP, helyszín: LengyeltótiFotók: Marcali HTP, helyszín: LengyeltótiFotók: Marcali HTP, helyszín: LengyeltótiFotók: Marcali HTP, helyszín: LengyeltótiFotók: Marcali HTP, helyszín: LengyeltótiFotók: Marcali HTP, helyszín: Lengyeltóti
Fotók: Marcali HTP, helyszín: Lengyeltóti
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Lángra lobbant szombat este az összehordott szemét és faanyag egy melléképületben Lengyeltótiban, a Zsigmondi utcában. A vas szerkezetű épület lakóhelyként szolgált, amelyben egy PB gázpalack a tűzoltók kiérkezése előtt felrobbant. A lángok a ház mellett parkoló lakókocsira és két - forgalomból kivont - kisteherautóra is átterjedtek.

Az udvarban felhalmozott fém és fahulladékot szintén érintette a tűz, a lángok már a szomszédos lakóépületet veszélyeztették. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók mellett a marcali hivatások is a helyszínre érkeztek, és hét vízsugárral dolgoztak a lángok elfojtásán.

Címkék: kiég, katasztrófavédő, láng, tűz, Somogy, kék hírek