Egy szabási és egy szennai családi ház kéményében izzott be a lerakódott korom, s a lakók attól féltek, a tűz átterjed az épület tetőszerkezetére is.

Az aggodalom nem alaptalan, hiszen a kéményben vastagon lerakódott és meggyulladó korom könnyedén kárt tehet az égéstermék elvezető melletti gerendákban, s akár az egész tetőszerkezet is lángra lobbanhat.


Házilag - szakember nélkül - azonban ne próbáljuk meg kitisztítani a kéményt, mert ahhoz speciális szerszám, alkatrész, kellő szakismeret szükséges! Ezért kell beengedni a kéményseprőt.

Csütörtökön reggel is a lerakódott korom izzott be egy szabási lakóház kéményében. A tűz a környezetére nem terjedt át. A nagyatádi tűzoltók eltávolították az izzó részeket, majd a kéményseprő szolgáltató munkatársa kitisztította az égéstermék elvezetőt.


A kora esti órákban pedig a kaposvári hivatásos tűzoltókat riasztották egy szennai családi házhoz, ahol szikrák szálltak ki a kéményből. A tűzoltók a kályhából eltávolította a parazsat, majd átvizsgálták az épület tetőterét. A tűz nem terjedt tovább, a lerakódott korom viszont vastagon izzott a kéményben. A kéményseprő kiégette, majd kitisztította a kéményt.

Címkék: kéményseprő, kémény, tűz, kék hírek