Az intézeti nevelt, azonban onnan folyamatos szökésben lévő I. rendű vádlott – gyermekkorúként - 2015. április 4. napja és 2015. július 22. napja közötti időben Kaposváron négy alkalommal követett el – részben társaival együtt – rablásokat.

Először fiatalkorú társának nyújtott segítséget azzal, hogy elterelte áldozatuk figyelmét. Társa ekkor olyan erővel ütötte meg a sértett kezét, hogy abból a 25 ezer forint értékű telefon a földre esett, amelyet magukhoz véve a vádlottak a helyszínről elmenekültek.

A második alkalommal a vádlott egy kiskorú sértett 300,- Ft értékű sapkáját tulajdonította el úgy, hogy annak megszerzése érdekében a sértettet ököllel arcon ütötte, akinek az orra el is törött.

Hárman csoportosan követették el azt a rablást, amikor a sértettet a kaposvári vasútállomás közelében összerugdosták, majd lefogták és elvettek tőle több mint 70 ezer forintot.

Végül egy 12 éves kislány volt az áldozat, akit szintén ki akart rabolni, ezért bántalmazta is.

Az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlottakkal szemben javítóintézeti nevelés elrendelését, és az ugyancsak előzetes letartóztatásban lévő felnőtt korú vádlottal szemben fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Címkék: 14 év alatti, rablás, vádemelés, kaposvár, kék hírek