Többnyire útra, vagy vasúti sínekre dőlt fák eltávolításához, keresztbe fordult és elakadt kamionok mentéséhez, valamint árokba csúszott, balesetet szenvedett személyautók műszaki mentéséhez riasztották a Somogy megyei tűzoltó egységeket.

Keresztbe fordult egy kamion szerda kora reggel a 68-as főút Balatonújlak és Kéthely közötti szakaszán. A jármű műszaki mentését a marcali hivatásos tűzoltók végezték. A balesetben senki sem sérült meg. A mentési munkálatok idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Árokba sodródott egy személyautó a 67-es számú főúton, Somogyaszaló és Mernye között, az 54-es kilométernél. A baleset következtében egy ember könnyű sérülést szenvedett, ezért őt a mentők kórházba vitték. A kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet.

Elakadt a havas úton egy 14 tonnás rakomány nélküli nyerges vontató Sérsekszőlős közelében az emelkedőn. A tabi önkormányzati tűzoltók felvontatták a kamiont az emelkedőn, ahol biztonságban várakozott, míg javultak az útviszonyok. Az eset során kár nem keletkezett.

Egy 8 méteres meggyfa dőlt az útra Nagyatádon az Arany János utcában szerda délelőtt. A forgalmi akadályt képező fát a város hivatásos tűzoltói motorfűrésszel feldarabolták, majd eltávolították az útról.

Árokba hajtott és fejtetőre borult egy személygépkocsi a 68-as főúton Segesd és Böhönye között. A balesetben senki sem sérült meg. A műszaki mentésben és a forgalmi akadály megszüntetésében a böhönyei önkormányzati tűzoltók is közreműködtek.

Két gépkocsi karambolozott Balatonlellén, a Szent Imre utcában szerda kora délután. Az egyik kocsi egy kerítésnek csapódott, egy ember megsérült, őt a mentők kórházba vitték. Balatonboglárról az önkormányzati tűzoltók vonultak a balesethez, a kocsikat áramtalanították és közreműködtek a műszaki mentésben.

Barcs-Középrigóc és Darány közt egy körülbelül 20 méter magas tölgyfa dőlt a sínekre és teljesen elzárta az arra közlekedő vonat útját. A barcsi hivatásos tűzoltók motorfűrésszel és kéziszerszámokkal mintegy fél óra alatt eltávolították a fát a sínekről, majd megindulhatott a forgalom az érintett szakaszon. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Címkék: Somogy megye, ónos eső, katasztrófavédelem, havazás, kék hírek