Csütörtök éjszaka fogtak el a kaposvári rendőrök két helyi lakost, akik az egyik kaposvári lakótelepnél ököllel, több alkalommal arcon, valamint a fején megütöttek egy férfit. A sértett az ütések következtében 8 napon túl gyógyuló arccsonttörést szenvedett.

A nyomozók a 34 éves férfit és 51 éves édesapját gyanúsítottként hallgatták ki súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Apa és fia az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet.

Pénteken Siófokon akadt dolguk a zsaruknak.Két balatonszabadi lakos a Sió-csatorna siójuti hídjánál horgásztak, amikor is összetűzésbe keveredtek az őket ellenőrző halőrrel.

Apa és fia viszont nem igazán örült ennek, ráadásul meg is fenyegették az őrt, amikor az a horgászengedélyük iránt érdeklődött.

Ezután fogták magukat és az általuk korábban engedély nélkül kifogott, körülbelül 4 kilogramm halat kerékpárra tették, és már épp mentek volna hazafelé, amikor a halászati őr kihívta rájuk a rendőröket.

Ők továbbra is fenyegették, szidalmazták, majd két karjánál fogva lefogták, zsebeit átkutatták, személyes tárgyait a földre szórták, személygépjárműve indítókulcsát a nádasba dobták, majd távoztak a helyszínről.

A 25 éves fiatalembert és 54 éves édesapját a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Apát és fiát a rendőrök őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Címkék: fia, apa, Kaposvár, Siófok, rendőrség, kék hírek