A területi fordulók két legeredményesebb önkéntes tűzoltó egyesülete jutott tovább a mai megyei döntőre, amelynek Szulok település adott otthont. Az ismeretlen terep és az életmentési feladat okozott némi izgalmat a versenyen.

Az elmúlt hetek időjárása után nem volt meglepetés, hogy ár - és belvízi védekezésben is bizonyítaniuk kellett a csapatoknak. Nyúlgátépítésben és vízeltávolításban végül a segesdi önkéntes tűzoltók jeleskedtek.   


Majd a versenyzőknek egy 800 liter/perc teljesítményű kismotorfecskendővel kellett szerelési feladatokat minél rövidebb idő alatt teljesíteniük, amelyben a böhönyei csapatnak nem akadt ellenfele: 37 másodperces időeredményüket nem sikerült felülmúlnia az öt másik csapatnak.


A műszaki mentési feladatban - a feltételezés szerint - fa dőlt egy járműre, amelynek sofőrje nem tudott kiszállni az autóból. Ebben a versenyszámban is az idő, ami leginkább számított, akárcsak éles helyzetben. Legrövidebb idő alatt a segesdi tűzoltóknak sikerült kimenteni a sérültet a megrongálódott autóból.


Az életmentési feladat további izgalmakat hozott. Mentőmellényt húztak és evezőt ragadtak a versenyzők. A tó közepén lévő szigetet megkerülve érték el a sérültet illusztráló farönköt, amelyet be kellett emelni a csónakba, majd a partra vinni, ahol a sikeres újraélesztést is szemléltetniük kellett az önkénteseknek. Végül azonban a hazai pálya a szuloki együttesnek kedvezett.  

Az összesített eredmények:

    Szulok
    Segesd
    Igal
    Szőkedencs
    Böhönye
    Görgeteg

Címkék: önkéntes, döntő, tűzoltó, verseny, kék hírek