A megmérettetésnek a városi sportcsarnok adott otthont, ahol nyolc állomáson mérték össze tudásukat a versenycsapatok. A helyi fordulókon továbbjutó győztes csapatok egyebek közt a tűzvédelem, az iparbiztonság, a polgári védelem és az elsősegélynyújtás témakörében kidolgozott feladatsort valamennyien nagy lelkesedéssel teljesítették.

A diákok labirintusban kalauzolták egymást, túlélőcsomagot állítottak össze, majd elsősegélynyújtásból is bizonyították tudásukat. Az állomások közt volt, ahol a versenyzők veszélyes anyagokkal kapcsolatos ismereteire voltak kíváncsiak a bírák, míg másutt ügyességi feladatokat kellett teljesíteniük a csapatoknak.


a somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételei
a somogyi katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A középiskolás csapatok között a nyolc állomáson nyújtott teljesítményük alapján pontegyenlőség alakult ki, így párbajfeladat döntötte el, hogy kiknek a nyakában csilloghat a legfényesebb érem a mai napon.
Az eredményhirdetésen minden csapat értékes nyereményekkel gazdagodott, míg az elméleti tesztet legeredményesebben kitöltők további tárgyjutalmat vehettek át a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület felajánlásából.

Az általános iskolás korcsoport helyezései:

Kaposvári Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
Balatonföldvár Széchényi Imre Általános Iskola „Katasztrofour” csapata
Kéthely Általános Iskola
Somogyudvarhely Általános Iskola II. csapata

A középiskolás korcsoport helyezései:

Kaposvári Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
Marcali Berzsenyi Dániel Gimnázium
Fonyód Mátyás Király Gimnázium
Csurgói Nagyváthy János Középiskola

Így a kaposvári csapatok képviselhetik Somogy megyét az országos tűzoltó-rendőr napon (április 25-én) megrendezendő országos döntőn, ahol eldől, kihez kerül egy évre a vándorserleg.

Címkék: döntő, tanuló, katasztrófavédelem, diák, iskola, verseny, kék hírek