Az ellenőrök ezúttal egy új módszert alkalmaztak az akció során, így – a korábbi gyakorlattól eltérően – nem kivezették a tehergépjárműveket egy megkülönböztető jelzéssel ellátott szolgálati járművel, hanem a Magyar Közút Zrt-vel közösen közlekedési táblákat helyeztek ki az autópálya mentén, amelyeknek értelmében a veszélyes árut szállító gépjárműveknek ki kellett hajtaniuk a táskai pihenőhelyre, hogy ott átnézhessék őket az ellenőrök.

Az akcióban összesen 18 veszélyes anyagot szállító tehergépjárművet néztek át Ebből öt maradt fenn a rostán, melyek közül 1 súlyos mértékben sértette meg az előírásokat.

A szabálytalankodóknál a rakomány rögzítésének hiányosságával, a veszélyes árukat jelző jelölések szakszerűtlen felhelyezésével, illetve nem a megfelelő jelölések alkalmazásával, valamint a fuvarokmányok helytelen kitöltésével voltak problémák - derült ki a Somogy Megyei Katasztrófavédelem közleményéből.

A szabálytalanságok elkövetőivel szemben az illetékes katasztrófavédelemi kirendeltségek közigazgatási hatósági eljárást indítottak.

Címkék: ellenőrzés, razzia, somogy, kék hírek