Amint arról hogy az eset másnapján mi is beszámoltunk: a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2014. november 25-én segélyhívás érkezett.

A bejelentő az ügyeletes tisztnek elmondta, hogy Somogyszilben a szomszédja segítségért kiabált, vérzett a feje, feltehetően rablás áldozata lett.

A rendőrség haladéktalanul, jelentős erők bevonásával megkezdte a helyszíni szemlét, adatgyűjtést az elkövető azonosítása és elfogása érdekében.


Az eset így történt: az akkor még ismeretlen tettes 11 óra 30 perc körül Somogyszilben egy családi ház kerítésén átugrott, majd a bejárati ajtó előtt álló idős asszonyt belökte a konyhába és magukra zárta az ajtót.

A néni segítségért kiáltott, de a férfi befogta a száját, ököllel arcon ütötte és értékek után kutatott. A terhelt ezt követően elővett egy kést, és pénzt követelt a sértettől, aki a fenyegetés hatására készpénzt adott át, majd elvette tőle mobiltelefonját is.

A férfi, miután az értékeket megszerezte, a meneküléskor magához vette a néni lábbelijét és sietve távozott. A bántalmazás során az idős asszony - az orvosi vélemény alapján - súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.


A kaposvári nyomozókkal egyetemben a bűncselekmény helyszínére érkezett Kiss Csaba rendőr zászlós Devil nevű szolgálati kutyával, akivel haladéktalanul megkezdte a nyomkövetést.

Eközben a rendőrök, Peternel Péter rendőr őrnagy, valamint Novák János rendőr zászlós 13 óra 30 perckor a Szabadság utcában a személyleírás alapján egy helyi lakost igazoltatott, akihez a kutya is - a sértett házától a szagmaradványt követve - odament és jelzett.

A férfi házának udvarán Devil később kiszagolta és megtalálta a bűncselekmény elkövetésekor viselt kabátot, cipőt, és a sértettől elvett - időközben az udvarban elásott - mobiltelefont. Kiderült, hogy a terhelt saját ruházatának elrejtését követően már a néni cipőjét viselte, amikor az egyenruhások ellenőrizték.   


A 42 éves P. Antalt a rendőrök elfogták, előállították, kihallgatták, majd őrizetbe vették. A férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését, ezt követően előzetes letartóztatásba került.

A Kaposvári Rendőrkapitányság az eljárástmost befejezte és a nyomozás iratait vádemelési javaslattal megküldte a Kaposvári Járási Ügyészségnek.

forrás és fotók: SMRFK

Címkék: Devil, kegyetlen, néni, rabló, kutya, elfog, kék hírek