Kéménytűzhöz riasztották kedden reggel a csurgói tűzoltókat Szentára, ahol a Petőfi utcában gyulladt ki egy családi ház kéményében a lerakódott korom. Az egység kitisztította az égéstermék-elvezetőt, majd a kéményseprő-szolgáltató munkatársa megállapította, hogy csak a kémény helyreállítását követően használhatják tovább a tüzelő-berendezést.

A délutáni órákban Szőkedencsre vonultak a marcali tűzoltók, ahol a Petőfi utcában kapott lángra egy fatüzelésű kályha kéménye. A hivatásos egység kiérkezése előtt a helybéli önkéntes tűzoltók eloltották a lángokat és megkezdték az égéstermék-elvezető tisztítását. Az esti órákban pedig a nagyatádi hivatásos tűzoltókat riasztották kéménytűzhöz Belegre. A tűzoltók átvizsgálták a padlásteret és a lakást, a kéményseprő pedig kitisztította az égéstermék-elvezetőt. A kémény mindkét esetben épségben maradt, így továbbra is használható.

Kigyulladt a karácsonyfa egy darányi lakóházban keddről szerdára virradó éjjel. A tüzet feltehetőleg elektromos zárlat okozhatta, a lángok a szobaajtót és a plafont is elérték. A tüzet a barcsi hivatásos tűzoltók rövid időn belül elfojtották.

Az éjszaka folyamán egy háromszintes társasház földszinti lakásának egyik helyiségében csaptak fel a lángok Tabon, a Kossuth Lajos utcában. A tabi önkormányzati és a siófoki hivatásos tűzoltók a mentőkkel közösen 31 lakót kísérték ki az épületből. Mivel éjszaka a hőmérséklet mínusz tíz fok alá csökkent, az embereket a helyi rendőrjárőr az oltás idejére a rendőrőrs épületében helyezte el. 

A lángokat vízsugarakkal rövid időn belül megfékezték az egységek, akik két gázpalackot is kihoztak az épületből. A tűzoltók a teljes épületet átvizsgálták, majd egy nagy teljesítményű ventillátorral átszellőztették a füsttel telítődött helyiségeket. A tűz megfékezését követően valamennyien épségben visszatérhettek otthonaikba. A lakók mintegy másfél óra múltán térhettek vissza otthonaikba. A tűzesetben érintett lakó elszállásolásáról rokonai gondoskodtak - adta hírül a katasztrófavédelem és a rendőrség.

Címkék: lánk, tűz, somogy, kék hírek