"A kaposváriak közössége nem fog segíteni azokon az embereken, akik rombolásukkal a közösség ellen cselekszenek"  - mondta Szita Károly csütörtöki sajtótájékoztatóján, ahol arról számolt be, hogy a július 1-jén bevezetett rendrendelet elérte célját.

Kaposvár közgyűlése négy hónapja fogadta el azt a rendeletet, amelynek értelmében megvonja 3 hónapra a lakásfenntartási támogatást azoktól a személyektől, akiknek lakókörnyezetük elhanyagolt, rendetlen. Ez idő alatt egyik családtagjuk sem fordulhat támogatásért az önkormányzathoz. A 3 hónap lejárta után is csak akkor, ha rendbe tette környezetét.

"Július elseje óta 28 alkalommal indítottunk eljárást, és csak egy esetben kellett megvonni a lakhatási támogatást egy családtól. Ők a felszólítás ellenére sem tettek rendet, így azt mondhatom, a rendeletünk jó és tartandó a jövőben is" - hangsúlyozta a polgármester.

A következő hónapokban azt is vizsgálják, milyen egyéb önkormányzati támogatás megvonására terjeszthető  ki a rendelet.

A legtöbb esetben a közterület-felügyelők és a szociális iroda munkatársai jelentették a rendezetlen portákat, de bárki tehet bejelentést, aki ilyet lát. Az esetek többsége a Nádasdi utcát, a Cseri dűlőt és a Donnert érintették.

Címkék: hullaték, porta, segély, rend, rendelet, támogatás, szemét, kék hírek