A Kaposvári Járási Ügyészség kisebb értékre, üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette, illetve más bűncselekmények miatt emelt vádat egy fiatalkorú fiúval és két felnőtt társával szemben.

Ügyük tavaly szeptember 12. napján kezdőfött, akkor ugyanis a fiatalkorú vádlott és két társa a magukkal vitt csavarhúzóval felfeszítették egy lengyeltóti családi ház bejárati ajtaját és a házból nagyobb mennyiségű arany ékszert tulajdonítottak el.

A fiatalkorú vádlott ezt követően novemberben egy kaposvári családi ház ajtaját is berúgta, ahonnan ugyancsak arany ékszereket tulajdonított el.

A vádlottak mindösszesen 520.000 forintos kárt okoztak: a megszerzett arany ékszereket különböző zálogházakban értékesítették.

- képünk illusztráció -

Az ügyészség asztalán landolt annak a 15 éves büssüi fiúnak az aktája is, aki ellen az igali zsaruk nyomoztak lopás miatt.

A srác augusztus 17-én hatolt be egy büssüi házba, ahonnan készpénzt tulajdonított el.

Az eljárás során a nyomozók a helyi fiút szeptember 8-án fogták el, majd előállították és - szabadlábon hagyása mellett - gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozás során keletkezett iratokat vádemelési javaslattal most küldték meg a Kaposvári  Járási Ügyészség részére.

Címkék: rabló, ékszer, arany, fiatal, betör, lop, kék hírek