Egy külföldi párt raboltak ki augusztus 22-én 21 óra körül böhönyei otthonukban. A tettesek fegyverrel támadtak áldozataikra, majd megkötözték őket, végül némi készpénzzel és a pár értékeivel távoztak.

A település vezetése a történtek után úgy döntött: bekameráztatja a települést.

Stábunk a helyszínen is érdeklődött ...

A nyomozók természetesen a bejelentés után rögtön elkezdték munkájukat és a beszerzett adatok alapján rövid időn belül elfogták és előállították a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságra két helyi lakost, a 21 éves F. Zoltánt és társát a 22 éves H. Gábor

A nyomozás során kiderült, hogy H. Gábor már korábbról is ismerte a külföldi párt, amikor még segített nekik a ház körüli felújítási munkákban. Ekkor figyelte ki azt is, hogy milyen értékek vannak a házban.

A rablás alatt, H. Gábor próbálta meg összegyűjteni a mozdítható értékeket, míg tettestársa felügyelte a lakókat. A balhé után pedig kocsival mentek el a helyszínről.

A férfiakat gyanúsítottként hallgatták ki fegyveresen elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, őrizetbe vették őket és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Címkék: pár, külföldi, böhönye, rablás, kék hírek