A fonyódi vízirendőrök tegnap délben a balatonboglári partoktól nagyjából 800 méternyire egy túrakajakra lettek figyelmesek. A 37 éves külföldi férfi - 9 éves fiával a fedélzeten - elmondta, hogy az északi partról érkeztek, de az erős északi szél miatt önerejükből nem tudtak visszamenni Révfülöpre.

Az egyenruhások a férfit és fiát átemelték a szolgálati kisgéphajóba, a kajakot vontára vették és a Révfülöpi Napsugár Camping területén biztonságba helyezték.

A kajak vezetője ellene a hajózási szabályok megszegése miatt szabálysértési feljelentést tettek. A mentés idején a Balaton ezen területén I. fokú viharjelzés volt érvényben.


A balatonföldvári vízirendőrök ugyancsak kedden a Balaton Örvényes Strand előtti vízterületén vették észre, hogy egy kajak három személlyel a fedélzetén hánykolódik a vízen.

Kiderült, hogy az élénk északi szél miatt nem tudtak önerőből a partra visszajutni. A jásdi párt és 5 éves gyermeküket átemelték a szolgálati hajóba, a kajakot pedig vontára vették és az Örvényes Községi strandon partra vitték. A mentés idején a Balaton ezen területén II. fokú viharjelzés volt érvényben.

Címkék: vízrendőr, ment, Balaton, kék hírek