A szombat esti és a vasárnapi zivatart követően számos alkalommal riasztották a megye tűzoltóit. Főként letört faágak eltávolítását végezték az önkéntes és a hivatásos egységek.

Leszakadt egy fűzfa ága Zamárdi Káposztáskert utcájában és kárt tett az udvarban álló melléképület tetőszerkezetében. A siófoki tűzoltók beavatkozására volt szükség. Az egység motoros fűrésszel távolította el a nyolc méter hosszú ágat.

A somogyi megyeszékhelyről több bejelentés is érkezett: a délutáni órákban a Jutai úton egy nyolc méteres faág akadályozta a közúti forgalmat, amelyet a kaposvári önkéntes tűzoltók távolítottak el. A Zaranyi lakótelepen pedig egy derékba tört fa lombkoronája veszélyeztette a gyalogosforgalmat. Itt a hivatásos tűzoltók avatkoztak be.


Fotó: Balatonboglári ÖTP és Horváth Tamás tűzoltó tzls.- Siófoki HTPFotó: Balatonboglári ÖTP és Horváth Tamás tűzoltó tzls.- Siófoki HTPFotó: Balatonboglári ÖTP és Horváth Tamás tűzoltó tzls.- Siófoki HTPFotó: Balatonboglári ÖTP és Horváth Tamás tűzoltó tzls.- Siófoki HTPFotó: Balatonboglári ÖTP és Horváth Tamás tűzoltó tzls.- Siófoki HTP
Fotó: Balatonboglári ÖTP és Horváth Tamás tűzoltó tzls.- Siófoki HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Balatonlelle, Várszó dűlőjén villám csapott egy lakatlan épületbe, amely kigyulladt. A balatonboglári tűzoltók kiérkezésekor az ingatlan már teljes terjedelmében égett, a tető beszakadt. Az oltást nehezítette, hogy a járművekkel nem tudták megközelíteni a helyszínt.

Címkék: faág, villám, vihar, tűz, kék hírek