A Siófokon szolgálatban lévő készenléti rendőrök tegnap kora délután éppen Balatonszéplak-Felső irányából a 7-es számú főúton közlekedtek, amikor az egyik közlekedési lámpánál szolgálati autójukhoz szaladt egy férfi, aki segítséget kért.

Kiderült, hogy járművében a felesége nagyon rosszul érezte magát. A hölgy sápadt volt, jobbra-balra dülöngélt, remegett. Az asszony nehezen tudott a rendőrök kérdéseire válaszolni, annyit tudott mondani, hogy karjai, lábai és szája széle zsibbadt és erőtlen volt az egész teste. Eközben az autó hátsó ülésén foglalt helyet a házaspár két kicsi gyermeke.

A készenléti rendőrök úgy ítélték meg, hogy a hölgynek sürgős orvosi ellátásra volt szüksége, ezért a férjet megkérték, hogy autójával a megkülönböztető jelzést használó szolgálati járművüket kövesse a kórházig. A kórházhoz érkezéskor a hölgy már ájulás közeli állapotban volt. A férj az egyik készenléti rendőr segítségével kísérte be feleségét a kórházba, társa a kocsiban maradt két kisgyermekre vigyázott, amíg édesanyjukat orvosi ellátásban részesítették

A balatonfüredi vízirendőrök pedig két vízi járművet és utasait mentették meg a hétvégén egy órán belül.

Vasárnap 12 óra 17 perckor Balatonalmádinál - a II. fokú viharjelzés ellenére - a parttól körülbelül 500 méterre egy strandkajakkal közlekedő személyre lettek figyelmesek.

Mivel a viharjelzés miatt a szél erősödésére lehetett számítani, ezért a 41 éves budapesti férfit és a kajakot járőrhajóba emelték, majd az egyik balatonalmádi strand előtti sekélyebb vízterületen biztonságba helyezték.   

A kajakos biztonságba helyezését követően szintén 12 óra 40 perckor Alsóörsnél a parttól körülbelül egy kilométernyire egy vitorlás csónakot észleltek, amelynek fedélzetéről segítséget kértek, mert a jármű kormánya meghibásodott.

A járőrök a csónakban tartózkodó két külföldi állampolgárt a járőrhajóba emelték, a vízi járművet vontára vették, majd az egyik alsóőrsi strand előtti vízterületre vontatták, ahol biztonságba helyezték őket.  

Címkék: ájul, vitorlás, Balaton, kórház, Siófok, kék hírek