A Nagyatádi Rendőrkapitányság garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy helybéli lakos ellen - tájékoztatta szerkesztőségünket az SMRFK Sajtószolgálata.

I. Imre ugyanis július 17-én 12 óra 45 perc körül az utcán, előzetes szóváltást követően megsebezte egy nő csuklóját, majd fejbe, illetve mellkason rúgta.

A sértett a bántalmazás következtében - az elsődleges orvosi vélemény szerint - nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

Az egyenruhások a 25 éves férfit elfogták, előállították, és - szabadlábon hagyása mellett - gyanúsítottként hallgatták ki.

Ugyancsak csütörötkön történt, hogy a fonyódi vízirendőröknek a Balatonfenyves előtti vízterületre kellett indulniuk, mert ott a parttól mintegy 1800 méterre egy vitorlás csónak felborult, és négy ember a vízbe esett.

A zsaruk a 23 éves budapesti férfiakat épségben a szolgálati kisgéphajóba emelték, majd a vitorlást vontára vették, a sekélyebb vízre vontatták, visszaállították, majd biztonságba helyezték.

Később kiderült, hogy a vízijármű a hirtelen megerősödő szélben egy hajóvezetői hiba folytán borult fel, ezért a vezetővel szemben a rendőrök a hajózási szabályok megsértése miatt szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

Címkék: rúg, ver, felborul, garázda, vitorlás, sérül, Balaton, kék hírek