Felborult egy városnéző kisbusz péntek este Balatonlellén a Kishegyen, a járművön tízen utaztak - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján.

Bázelné Mihályka Szabina, a katasztrófavédelem somogyi szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: az utasok mindegyike el tudta hagyni a felborult járművet, a mentők 22 óra előtt még a helyszínen voltak, ellátták a sérülteket. 

A szóvivő közlése szerint a műszaki mentéshez a balatonboglári tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet.

Kis-Bank Mónika, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t arról tájékoztatta: 21 órakor érkezett a bejelentés az ügyeletre, hogy a Kishegyről lefelé tartó városnéző kisbusz a lejtős úton az oldalára borult. A balesetben tizenegyen megsérültek. 

A baleset egy kisforgalmú úton történt, így a műszaki mentés idejére forgalomkorlátozást nem kellett elrendelni - tette hozzá a sajtóreferens.

Az MTI értesülése szerint a balesetben öten súlyosan megsérültek. Őket a mentők kórházba vitték. 

A sétabusz üzemanyagtartálya a borulás következtében megsérült, azt a tűzoltók egy speciális tapasszal igyekeztek eltömíteni.

A helyszínelés és a műszaki mentés hajnali 3 óra 4 perckor ért véget.

Az eset körülményeit a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya szakértők bevonásával vizsgálja.

Címkék: balatonlelle, rendőr, baleset, kék hírek