a garázda testvérpár:

Tegnap kora délután a kaposfüredi buszfordulóhoz riasztották a megyeszékhely rendőreit; egy jutai testvérpár ellen kellett intézkedniük. A fivérek ugyanis a helyszínen szóváltásba keveredtek egy házaspárral, majd egyikőjük a házaspár férfi tagját ököllel állon és fejen ütötte.

Mivel a kiérkező egyenruhások jelenlétében a bántalmazó testvére is agresszív magatartást tanúsított, így a rendőröknek kellett intézkedniük, az esetleges további támadás, verekedés megakadályozása érdekében.

A 18 éves H. Szilvesztert és testvérét a 24 éves H. Józsefet az egyenruhások elfogták.

konyhakéssel a kapuban:

A Marcali Rendőrkapitányságnak ugyanakkor egy keddi eset miatt kellett eljárást indítaniuk.

Egy 41 éves helyi férfi éjjel, Marcaliban egy lakóingatlan bejárati ajtaja előtt előzetes szóváltást követően a nála lévő konyhakéssel megvágta egy férfi arcát, aki ennek következtében a beszerzett orvosi ambuláns lap alapján 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

B. Sándort szintén elfogták, előállították és kihallgatták.

őrjöngő presszóharcos:

Egy iharosberényi férfi garázdaság és könnyű testi sértés miatt adott munkát a nagyatádi rendőröknek. F. István kedden délután tért be egy iharosberényi presszóba, ahol rövid úton össze is veszett a pultossal: őt ordítva szidalmazta, fenyegetőzött, majd a védelmére kelő férfit is szidalmazni kezdte, egy alkalommal ököllel arcon is ütötte.

A sértett - az elsődleges orvosi vélemény alapján - 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.

Ezt követően a dühöngő férfi elől a sértett és a pultos is a presszóba menekült. A 43 éves férfi azonban folytatta az örjöngést: egy virágtartóval verte az egység ablakát, melyen még az üveg is megrepedt. Begyűjtötték őt is.

a szemüvegtolvaj:

Egy kaposvári áruházban egy büssüi lakos ellen kellett intézkedni. Az 51 éves férfit az üzlet biztonsági szolgálata érte tetten, amint egy olvasószemüveget rejtett nadrágjának zsebébe, majd a pénztártól fizetés nélkül távozott.

A biztonsági őr a férfit elcsípte, a szemüveg megkerült, a bolt kára megtérült.

O. Istvánt a járőrök a helyszínen elfogták és végül tulajdon elleni szabálysértés miatt indítottak ellene eljárást.

szinte semmi sem stimmelt a motorosnál:

A kaposvári rendőrök szerdán este tíz óra körül, a 67-es számú zselici úton ellenőriztek egy motorost. Az 55 éves járművezetővel alkoholszondát is fújattak, mely pozitív értéket mutatott.

Az intézkedés alkalmával az is kiderült, hogy a V. Zoltán nem rendelkezik vezetői engedéllyel valamint a járművét korábban kivonták a forgalomból.

piás bringás:

Korábban, szintén a megyeszékhely egyenruhásai egy Nagyberkiben kerékpározó férfit is "lekapcsoltak" szintén hasonló okok miatt. A 49 éves férfi közigazgatási bírsággal megúszta.

Címkék: vert, jogsi, kés, garázda, rendőr, sérül, ittas, kék hírek