Egy vízbe esett férfihoz riasztották tegnap reggel a fonyódi vízirendőröket az Árpád part előtti vízterülethez. Az egyenruhások a Balatonban megtalálták az idős férfit, akit beemeltek a szolgálati hajójukba.

A bácsi elmondta, hogy épp a csónakjából horgászott, amikor megbillent az, elvesztette az egyensúlyát és a vízbe esett. A rendőrök megtalálták a horgász csónakját is, azt vontára vették, majd a megmentett férfival együtt a közeli strandon épségben biztonságba helyezték.

Balatonberényben még vasárnap este lettek figyelmesek az arra járőröző balaonkeresztúri rendőrök, hogy egy idős férfi feküdt a helyi élelmiszerbolt előtt vérző fejjel.

A járőrök kérdésére a bácsi elmondta, hogy gyalogosan közlekedett, amikor elvesztette az egyensúlyát, és elesett. Az esés következtében beütötte a fejét, valamint a botját is elejtette, ezért magától nem tudott felállni.

A rendőrök a 91 éves férfit felsegítették, egy közeli padra ültették, és mentőt hívtak hozzá. A mentőszolgálat munkatársai az idős embert kórházba vitték.

Címkék: élet, mentés, balaton, kék hírek