Az elmúlt napokban „Yvette”, illetve az extrém időjárási viszonyok a rendőröket sem kímélték Somogyban. A Balaton térségében és a megyeszékhelyen volt a legtöbb útlezárás, forgalomkorlátozás és helyszínbiztosítás. Több lakóházban is kárt tett a vihar, de legtöbbször az útra és a vasúti sínekre dőlt fák akadályozták, illetve nehezítették a közlekedést, kétszer pedig autóra, valamint egy motorosra is rádőlt a fa. A jelentősebb helyszíneket a rendőrség biztosította a Katasztrófavédelem, illetőleg az elektromos szolgáltató kiérkezéséig, valamint segítette is a munkájukat.

null

Az erős szél több ingatlan tetejét megbontotta, Balatonszemesen például egy megközelítőleg 50 négyzetméteres fémtetőt szakított le a vihar a villanyvezetékekkel együtt, ami ráesett egy szomszédos fára. A rendőrök a kárelhárítás idejére lezárták az utat.

Szintén aznap az M7-es autópályán, a Völgyhídon egy Nagykanizsa irányába közlekedő nyerges vontatóról - a megfelelő rögzítés ellenére - a tomboló szél lefújt egy konténert, ami elfoglalta a forgalmi sávokat és emiatt le kellett zárni a Nagykanizsa felé tartó pályatestet.

Az elmúlt napokban több utat, útszakaszt kellett a forgalom elől elzárni a megyében (a fonyódligeti Árpád partot, a 7-es főútvonal egy szakaszát Balatonboglár belterületén és az azzal párhuzamos Kodály Zoltán utcát, Zamárdiban a Fogas utcát, Kaposváron a Cseri út egy szakaszát). Mostanra azonban minden útlezárás megszűnt, a forgalom ezeken az útszakaszokon zavartalanul halad.

Címkék: yvette, vihar, rendőrség, kék hírek