Kivágták az utolsó veszélyes platánfát is Balatonbogláron. A szakemberek végeztek az életveszélyt jelentő fasoron a munkálatokkal. Így az érintett szakaszon megindulhatott mind a közúti, mind a vasúti forgalom.

Újra járnak a vonatok a dél-balatoni vasútvonal teljes hosszán, így Siófok és Fonyód között is, miután sikerült helyreállítani a viharban megsérült felsővezetéket.

A tájékoztatás szerint a Budapest-Székesfehérvár-Gyékényes vasútvonalon reggel 7.30-tól újra közlekednek a vonatok, és az utasoknak már nem kell pótlóbuszokra átszállniuk Siófok és Fonyód között.

Emlékeztettek arra, csütörtökön a vihar Balatonbogláron több fát is "megmozdított", ezeket ki kellett vágni, mert veszélyessé váltak a biztonságos vasúti közlekedésre.

Pénteki napon is folyamatosan dolgoztak a Somogy megyei tűzoltó egységek. A hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók legtöbbször a közúti, a vasúti és a gyalogos forgalomra veszélyt jelentő fák eltávolításához vonultak.

349 jelzés érkezett a megye területéről a műveletirányítási központba a vihar kezdetétől péntek éjfélig. 230 esetben útra, két esetben autóra dőlt fák eltávolításához riasztották a somogyi tűzoltókat. 20 alkalommal a veszélyesen megdőlt fák illetve leszakadt faágak épületeket is veszélyeztettek, ám az egységek gyors beavatkozásának köszönhetően sikerült megóvni ezeket az ingatlanokat. A megyében negyvenhat lakóházban azonban kárt tett a vihar, fa dőlt az épületekre és az erős szél megbontotta a tetőket, volt ahol a ház tűzfala is kidőlt. Tizenkét esetben vasúti sínekre dőlt fa, tizenháromszor pedig felsővezetékekre szakadt faágak eltávolítása adott munkát az egységeknek.

Címkék: yvette, vihar, balaton, kék hírek