Hamarosan lekapcsolhatják a villanyt az idős nő lakásában, ha a több mint 108 ezer forintos számlát a kamatokkal együtt ki nem fizeti. Már a felszólítást is megkapta, amiben értesítik, hogy jogi eljárást indítottak ellene. Attól fél hogyha kikapcsolják nála az áramot akkor az amúgy is megrokkant egészségi állapota még rosszabbra fordul.

- Én azt nem élem túl, már így is, már így mindig az agyi infarktustól félek, mert úgy kezdődött nekem az első is, hogy begörcsölt a fejem és most már kezd. Úgyhogy nagyon félek, hogy valami komoly dolog lesz - mondta Kovácsné Sarusi Sarolta.

Hiányzó gázóra és leszerelt villanyóra. Az egyik lakó nem fizette a számláit, ezért lépett az E-on. Később egy ellenőrzés során észrevették, hogy 80 éves szomszédjának villanyórájára kötötte rá lakását. Az ügyben rendőrségi eljárás is indult, a szolgáltató mégis az idős nőn próbálja behajtani az áramtolvaj fogyasztását. Az asszony ügyvédhez fordult, de ő is azt mondja, hogy jogos az E.ON követelése, mert a villanyóra ügyfele nevére szól, ezért ő is csak méltányosságot kérhet a szolgáltatótól.

- Azt kértem, hogy amennyiben lehet ettől tekintsenek el, emberség is van a világon ilyen szempontból, mert hiszen 77 ezer forintból megfizetni egy ilyen összeget neki teljesen reménytelen és az élete végét jelenti - mondta az ügyvéd, Sárközi Eszter.

Ezek a lakások önkormányzati tulajdonban vannak. A vagyonkezelő azonban nem kap értesítést az ilyen esetekről, így nehezen tudnak tenni ellene.

- A bérbeadó vagyonkezelő zrt. szerződésben nem áll a szolgáltatóval, így ezekről a visszaélésekről sem kap visszajelzést. Abban az esetben, ha a cégünkhöz jelzés érkezik, lehetőségünk van arra, hogy a bérleti jogviszonyát felmondjuk - tájékoztatott Önkormányzati Vagyonkezelő Zrt.közös képviselője, Papp Henriette.

Szerettük, volna megtudni az E-on álláspontját az ügyben. Az áramszolgáltató csütörtökre ígért tájékoztatást a Kapospontnak.

Címkék: kálvária, asszony, idős, kék hírek