Az internetes vásárlásnak is megvannak a hátulütői. Nem árt résen lenni, nehogy úgy járjon, mint a paksi csaló somogyi áldozatai.

A 22 éves férfi még tavaly áprilisban tett fel hirdetéseket különböző internetes oldalakra, melyben értékes műszaki cikkeket kínált eladásra. Az érdeklődők e-mailben, majd telefonon egyeztettek az eladóval, majd a termékek árát előre utalták. Azonban mikor megjöttek a csomagok, jött a meglepetés is, a megrendelt cuccok helyett fadarabokkal és téglával voltak kibélelve a dobozok. Az eladót viszont innentől már nem lehetett elérni.

Az átvert vásárlók végül feljelentést tettek a rendőrségen. A nyomozók pedig hamar rábukkantak a feltételezett csalóra, V. Istvánra, aki beismert mindent.

A férfi ellen 39 rendbeli csalás bűntett, 129 rendbeli csalás vétség, 9 rendbeli csalás bűntett kísérlet, valamint 12 rendbeli csalás vétség kísérlet miatt indítottak eljárást.

A Fonyódi Rendőrkapitányság az hétfőn fejezte be és a nyomozati iratokat vádemelési javaslattal elküldte a Fonyódi Járási Ügyészségnek - tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

Címkék: tégla, átverés, rendőrség, kék hírek