-A 144 millió forintból 146 kamerát telepítünk városszerte. A köztéri kamerák mellett sebességmérő kamerákat is kihelyezünk a Pécsi utcába, a Cseri útra, a Vásártéri útra, és a Szigetvári utcába – hangsúlyozta kedden a polgármester.

-A kameráknak köszönhetően egy példaértékű biztonsági zóna alakul ki az egész városban, mondta a megyei rendőrfőkapitány. Ezen felül egy belső átcsoportosításnak köszönhetően 30 közterületi járőrrel több van már most az utcákon, tette hozzá Piros Attila.

null

A kamerarendszer kiépítéséhez szükséges 130 millió forintra a belügyminisztériumhoz pályázik Kaposvár. Ezen felül a rendőrség még két motort is kap. Ezzel a zártkertekben járőrözhetnek. A polgárőrök munkáját az éves támogatáson felül plusz egy millió forinttal támogatja az önkormányzat. Ebből távcsövet, felszerelést és üzemanyagot vásárolhatnak. A város a közterület-felügyelők létszámát is növeli.

Szita Károly a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a város minden kért támogatást megadott, így a kaposváriak már joggal várják el, hogy rend legyen. A polgármester utalt arra is, hogy az önkormányzat rendeletet hoz annak érdekében, hogy ne részesülhessenek önkormányzati támogatásban azok, akik nem tartják be az együttélés írott vagy íratlan szabályait.

Címkék: köztéri, közbiztonság, kamera, kék hírek, kaposvár