Az elmúlt 24 órában is nádas és avar tüzek adtak munkát a somogyi tűzoltóknak. Az egyre erősödő szél pedig nehezítette az oltást, a lángok megfékezése igazi küzdelmet jelentett az egységeknek.

1.jpg

A rossz útviszonyok miatt is nehezen tudták megközelíteni az Ádánd külterületén lángoló nádast a siófoki tűzoltók kedden délután. A tűztől több száz méterre állították le a fecskendőket, majd gyalogosan közelítették meg a helyszínt. Kiérkezéskor a mintegy 5 hektárnyi nádas fele már égett. A tűzoltók kéziszerszámokkal fékezték meg a tűz további pusztítását. Az oltást nehezítette az élénk észak-keleti szél, ám így is háromnegyed óra alatt elfojtották a lángokat. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem érte el a szomszédos erdősávot.

untitled-2.jpg

Zákányfalu külterületén felcsapó lángok oltásához a csurgói önkormányzati tűzoltók érkeztek elsőként. Felderítették a helyszínt, s mivel a terepviszonyok miatt gépjárműfecskendővel nem tudták megközelíteni a lángoló területet, így kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel fékezték meg a tüzet. A munkálatokban részt vettek a nagykanizsai tűzoltók is és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. Mintegy négy hektáron égett a száraz aljnövényzet, s a tűz átterjedt a szomszédos tölgy és fenyőcsemetésre is - tudtuk meg a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól.

untitled-3.jpg

Címkék: tűzoltó, láng, erdő, szél, somogy, kék hírek