Közös háztartásban élt saját 72 éves édesanyjával az a kóros elmeállapotú férfi, aki még 2013. novemberében támadt rá az asszonyra. Ököllel ütni kezdte, amitől a nő 8 napon túl gyógyuló töréses sérüléseket szenvedett.

Pár nappal később ismét lecsapott a férfi. A vele egy lépcsőházban lakó szolgálaton kívüli rendőr arra lett figyelmes, hogy a gyanusított szemetet szórt a lépcsőházba, ordítozott, valamint a bejárati ajtón lévő ablakon kinyúlva késsel hadonászott kifelé.

A rendőr ezek után felszólította a férfit, hogy fejezze be amit csinált, amire az dührohamot kapott, kiment a lakásból és szúró mozdulatokkal haladt a sértett felé. A gyanusított egészen a negyedik emeleti lakásáig szorította vissza a rendőrt, miközben megfenyegette, hogy megöli, majd meg is próbálta nyakon szúrni, amit egy rúgással hatástalanított a sértett.

Mivel nyakra célzott a 42 éves férfi, így akár életveszélyes sérüléseket is okozhatott volna, ezért a Somogy Megyei Főügyészség súlyos testi sértés bűntette és emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a férfi ellen.

Az ideiglenes kényszergyógykezelés alatt álló vádlottal szemben az ügyészség kényszergyógykezelés elrendelésére tett indítványt.

Címkék: anya, támadás, vádemelés, kés, rendőr, kék hírek