Bíróság elé állítást javasol a rendőrség az ellen a férfi ellen, aki egy februári estén egy kaposvári parkolóból próbált meg elindulni, de kikanyarodása során nem az útviszonyoknak és az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg járműve sebességét, ezért a bal oldali útpadka melletti füves területre hajtott, ahol egy közúti jelzőtáblának, majd egy fának ütközött.

Ezután a 28 éves fiatalember még ment néhány méter, majd megállt és járművét hátrahagyva gyalogosan távozott. Nem jutott messzire, a helyszínre érkező rendőrjárőrök perceken belül elfogták.

A fenti történet különösen annak tükrében nem meglepő, hogy Mátéról a nyomozás során kirendelt igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy cselekményének időpontjában súlyos fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt.



Nézzük a másik esetet. Ez decemberben történt, egyik délelőtt. A nagyberki Sz. Beáta az általa vezetett személygépjárművével Kaposvár-Toponár belterületén közlekedett, amikor elindulása közben a gépkocsija mellett álló férfi az autó jobb oldali első sárvédőjének és motorház tetejének nekiugrott, felugrott a motorháztetőre, majd a jármű lendületétől megpördült és a földre esett.

A nő az esemény után megállás és segítségnyújtás nélkül a helyszínről távozott. Az esemény során a sértett - az orvosszakértői vélemény alapján - nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett. A kihallgatás alkalmával kiderült, hogy a hölgy és a férfi ismerték egymást és éppen egy közöttük zajló konfliktust követően történt az eset.

A Kaposvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az eljárást most befejezte és a nyomozás során keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte a Kaposvári Járási Ügyészség részére.



Hasonló tartalmú levelet postáztak a zsaruk S. András ügyében is. A nagykanizsai fiatalember október 16-án este Kaposvár belvárosában közlekedett, azonban egy balra, majd jobbra ívelésű útkanyarulatba érve elvesztette uralmát járműve felett, és az autóval az úttest menetirány szerinti bal oldalán szabályosan parkoló kocsiknak ütközött.

Az ütközés következtében a parkoló autók egymásba csúsztak. A balesetet okozó sofőr járművével az úttest közepén keresztbe fordulva állt meg, utasa nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett. A járművekben jelentős anyagi kár keletkezett.

Címkék: cserbehagy, ámokfutó, elüt, sofőr, ittas, kék hírek