Már napközben is betörésektől tartanak a somogyi falu lakói. Az utóbbi napokban ugyanis megszaporodott a besurranások száma. Úgy tudjuk, minden esetben kifigyelték az elkövetők, hogy a háziak mikor nincsenek otthon, és kapva az alkalmon, kipakolták értékeiket. A helyiek azt beszélik, hogy volt olyan eset, amikor a banda egyik tagja az utcán követte a tulajdonost, míg társai annak házában kutakodtak. A feszültség pedig azóta egyre csak nő, és mindenki attól fél, hogy az ő portája lesz a következő célpont.

Megkerestük az üggyel kapcsolatban a rendőrséget is. A nyomozás érdekeire való tekintettel csak annyit árulhattak el, hogy a Nagyatádi Rendőrkapitányság lopás és annak kísérlete miatt indított eljárást ismeretlen tettesek ellen. Egyben arra kérik a lábodiakat, hogy a bűncselekmények megelőzése érdekében, amennyiben gyanús személyeket, járműveket látnak a településen, jelezzék a 107-es vagy 112-es hívószámok valamelyikén!

Kerestük a polgármestert is, azonban nem kívánt addig semmit elárulni a történtekről, amíg nem egyeztet a körzeti megbízottal.

Címkék: surran, kifigyel, lábod, ház, betör, somogy, kék hírek