Többhatósági ADR ellenőrzést szervezett a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság február 20-án az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszán. A katasztrófavédelmi kirendeltségek iparbiztonsági felügyelői a Katasztrófavédelmi Mobil Labor szolgálattal közösen kivezették és ellenőrizték az autópályán közlekedő veszélyes árut szállító járműveket.


<strong>Fotós</strong>: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság<strong>Fotós</strong>: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság<strong>Fotós</strong>: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság<strong>Fotós</strong>: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Fotós: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az autópálya pihenőiben pedig a rendőrök és a Somogy Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége a fuvarozással kapcsolatos előírások, valamint a vezetési és pihenőidők betartását figyelték. Eközben a Nemzeti Adó és Vámhivatal Somogy Megyei Igazgatóságának szakemberei is kontroll alá vonták a közlekedőket.

A 6 órán át tartó razzia alatt 24 olyan járművet – ebből 13 külföldit – ellenőriztek a katasztrófavédelem szakemberei, amelyek az ADR hatálya alá tartoznak. Mindössze egy külföldi fuvarozónál találtak szabálytalanságot: hiányosan volt kitöltve a veszélyesáru szállító fuvarokmány. Ellene közigazgatási eljárást indítottak.

 

Címkék: kiterel, ellenőrzés, kamion, autópálya, somogy, kék hírek