Siófokon, egy helyi drogériában a rendőrök tegnap dél körül ellenőriztek egy budapesti lakost. A 45 éves férfi az üzletben kozmetikai cikkeket pakolt a kézitáskájába, azonban a biztonsági szolgálat tetten érte. Amint észrevette, hogy az őr felé tart, a táskát egy árukkal teli polcra dobta. Az üzletből már éppen távozni akart, amikor a biztonsági őr feltartóztatta.

A helyszínre érkező járőrök jelenlétében felnyitották a terhelt által ledobott táskát, melyből nagy mennyiségű kozmetikai cikk került elő. Az egyenruhások H. Andrást elfogták, előállították és - szabadlábon hagyása mellett - lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Hétfőn éjjel a kaposvár rendőrök egy személygépjármű vezetőjét ellenőrizték. Az intézkedés során megállapították, hogy a 28 éves férfi nem rendelkezett vezetői engedéllyel, ráadásul a vele szemben alkalmazott alkoholszonda is pozitív eredményt mutatott. A sofőr az alkoholfogyasztás tényét elismerte.

Az egyenruhások így P. Tibor kaposfői lakost további mintavétel céljából a Kaposvári Rendőrkapitányságra előállították. Vezetői engedélyének hiánya miatt ellene szabálysértési eljárást kezdeményeztek, ittas járművezetés miatt pedig közigazgatási bírságot szabtak ki.

forrás: Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálata

Címkék: lop, tolvaj, sofőr, ittas, Balaton, rendőr, kék hírek