baleset husszallító

- fotó: KÖTÉL Facebook -

Megcsúszott az úton és az oldalára borult egy tehergépkocsi hétfőn reggel Kaposvár határában - Kaposújlak felé - tájékoztatta szerkesztőségünket a megyei katasztrófavédelmi szóvivő. Bázelné Mihályka Szabinától megtudtuk, hogy a járműben utazó két személy épségben kiszállt az autóból.

A mintegy négy- és fél tonnányi hentesárut szállító teherautót áramtalanították a tűzoltók, majd a szállítmányozó cég gondoskodott a hűtött áru átrakodásáról. Miután a másik hűtőautó a helyszínre érkezett, átpakolták a rakományt, majd tovább szállítják. A műszaki mentés ideje alatt félpályán haladt a forgalom az érintett szakaszon. Az alábbi - kattintásra induló - videóban megmutatjuk, hogyan állították talpra az autót.

Reggel azonban nem ez volt az egyetlen olyan baleset, ahol a KÖTÉL egyesület tagjainek menteniük kellett. Az alábbi képen épp egy Toponáron bajna jutott személyautón segítenek.

baleset_blur

- fotó: KÖTÉL Facebook -

Nyolc órakor Magyaratádot elhagyva egy személygépkocsi hajtott az árokba, a balesetben senki nem sérült meg. A kaposvári egység talpra állította és kivontatta az autót, ezt követően a tulajdonos gondoskodott az elszállításáról.

Egy olvasónk, pedig kilenc óra magasságában a következő esetről számolt be a Kapospontnak: "Lengyeltóti és Öreglak között árokba hajtott és visszacsapódott az útra egy autó, a kifolyt üzemanyag miatt teljes volt az útzár, majd félpályán megindulhatott a forgalom". Ezt a hírt később a katasztrófavédők is megerősítették: az esethez Marcaliból vonultak a tűzoltók, valamint a műszaki mentésben közreműködött az Öreglaki Önkéntes Tűzoltó Egyesület két fővel.

A közútkezelő felitatta a kifolyt üzemanyagot az aszfaltról és a balesetet szenvedett gépjárművet autómentő elszállította. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Címkék: megcsúsz, felborul, teherautó, sérül, baleset, kék hírek