Nemcsak fiát, otthonát is elvesztette Szita Szilvia. Betegsége miatt leszázalékolták, havi 25 ezer forintból kénytelen élni. Ebből eddig egy fűtetlen, fürdőszoba nélküli irodahelyiséget tudott bérelni, de az utóbbi időben már azt sem tudta fizetni. Éppen a hajléktalanszállóra készült, amikor édesanyja felajánlotta: költözzön hozzá. Szilvia szerint fia halála miatt alakult így a sorsa.

- Annyira nem akartam összeomlani, hogy ebben omlottam össze. Ezt nem akarom. Bizonyítani akarom, mind a családomnak, a lányomnak, akinek szüksége van rám, és mindazoknak az embereknek, akik az ország bármely tájáról segítséget nyújtanak lelkileg, hogy igenis, talpon fogok maradni - mondta Szita Szilvia.

Azt mondja el tudná képzelni, hogy egy idős embert gondozzon, ha cserébe szobát kap érte. Családja megpróbálja mindenben segíteni.

- Nagyon nehéz, mert most abban a lelkiállapotban van, amikor minden mindegy, nem tud mit kezdeni magával, de próbáljuk segíteni: erősödjön, álljon fel - árulta el Szita János.

Segített neki az is, hogy megtörve látta fia gyilkosait Pécsen, a tárgyalótreremben. Úgy tudjuk, Kertész József és Bogdán József a szegedi Csillagbörtönben fogja letölteni tényleges életfogytiglani büntetését. P. Erika a kalocsai börtönben van, ahol munkát kapott: hímeznie kell napi 8 órában.

Nézze meg videónkat:

 

 

Címkék: Szita, Bence, másodfok, tragédia, ítélet, kaposvár, kék hírek