A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság hétvégi összesítése három esetről számol be: egy kaposvári, egy barcsi és egy inkei történetről. Alább sorra vesszük ezeket:



A somogyi megyeszékhely belterületén vasárnap délelőtt az egyenruhások két férfit ellenőriztek, akik átalakított kerékpárjaikkal fát szállítottak. A fiatalkorú, valamint a 37 éves helyi férfi a zsaruknak elmondta, hogy a fát a közeli erőben szedték össze és hozták el onnan engedély nélkül.

A két elkövetőt elfogták és előállították. B. István és fiatal társa ellen - szabadlábon hagyásuk mellett - tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt szabálysértési eljárást kezdeményeztek.



Szinte egyidőben kaposvári kollégáik intézkedésével, a nagyatádi rendőrök Inke belterületén egy személygépjármű vezetőjét ellenőrizték. Az autó átvizsgálásakor az utastérben, valamint a csomagtartóban frissen vágott akácfát találtak. Hamar kiderült, hogy a fát a gépjármű vezetője és három társa egy inkei erdőrészből vágta ki és tulajdonította el.

A 24 éves inkei sofőrt a járőrök a helyszínen, a 22 éves és 25 éves társait pedig Inke belterületén fogták el. Negyedik társuk felkutatása folyamatban van. K. Jánost, K. Istvánt és  K. Dávidot lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vonják majd felelősségre.



Barcson lopás gyanúja miatt indult eljárás egy 19 éves és egy 22 éves férfi ellen. Ők január 5-ét megelőzően egy gazdasági társaság erdőterületéről gyertyán, valamint tölgyfákat vágtak ki és vittek el. Az eljárás során az is felvetődött, hogy a lopott fát eladták. A rendőrök ugyanis a barcsi vevő lakóházának udvarán megtalálták a bűncselekményből származó fát.

B. József és K. Sándor ezúttal rendőrkézen végezte.

Címkék: elkap, elfog, rendőr, tolvaj, lop, kék hírek