Kovács József a bírósági tárgyalóteremben nézőként élte újra azt a jelenetet, amelynek 2012 tavaszán szereplője volt. Egy videofelvételt tekintettek meg, amelyet a rendőr járőrtársa készített a mobiltelefonjával. Ez a felvétel volt a döntő bizonyíték, ami alapján elítélték. A bíró ki is emelte a videó jelentőségét. Azt mondta, könnyebb lenne az ítélkezés, ha minden ügyben lenne ilyen bizonyíték.

Kovács József azzal védekezett, hogy nem hallotta a szirénát, ezért nem állt meg, de az ügyész szerint ezt szakértők cáfolták.

A volt képviselő ügyvédje szerint a rendőr azért ugrott a kocsi elé, hogy megakadályozza, hogy Kovács József bejusson a házába. Oda ugyanis már nem követhette volna a járőr.

Kovács József azt mondta: ő csak a garázsba akart beállni, hogy ne a szomszédok előtt intézkedjen ellene a rendőr, mert ezt szégyellte. A bíró szerint ezt nem tehette.

Hivatalos személy elleni erőszak és testi sértés miatt ítélték el a volt képviselőt: a bíróság halmazati büntetésül 2 év 6 hónbap szabadságvesztésre, 3 év közügyektől eltiltásra, és 3 év járművezetéstől elitiltásra ítéli.

Kovács József nem értett egyet az ítélettel. Az utolsó szó jogán azt nyilatkozta: büntetés volt számára az eljárás két éve, és azoknak is, akiknek ezalatt nem tudott segíteni, mert karitatív munkát folytatva építi a közösséget, míg a rendőr, aki utazott rá, csak rombolta. A videofelvétel perdöntőségét is vitatta.

A nem jogerős ítélet ellen felmentésért fellebbezett. Az ügyet másodfokon a Kaposvári Törvényszéken tárgyalják majd.

Hangképes tudósításunkért kattintson az alábbi képre!

Címkék: Kovács József, kapu, garázs, képviselő, rendőr, kék hírek