hajléktalan

Halált okozó testi sértéssel vádol egy 17 éves és két 18 éves férfit a Somogy Megyei Főügyészség. A budapesti fiatalok tavaly novemberben egy fonyódi gyermekotthon lakói voltak. Balatonboglárra utaztak, hogy szintén gyermekotthonos lányismerőseiket meglátogassák. A vasútállomás közelében italoztak, amikor a váróteremben egy legyengült hajléktalant láttak egy padon üldögélni. A vádlottak közül ketten szidni kezdték, majd ököllel arcon ütötték.

A sértett ezután is ülve maradt, ekkor talppal mellkason, arcon rúgták. A hajléktalan férfi a földre esett, tovább rúgdalták, majd az arcára tapostak. A harmadrendű vádlott nem vett részt a bántalmazásban. A hajléktalant később találta meg egy kiérkező rendőrjárőr.

Ezután a fiúk a vasútállomás melletti buszmegállóban álló buszhoz mentek, ahol a jármű elejét, a szélvédő alatt ütni kezdték a kezükkel. Erre a buszsofőr kinyitotta az ajtót, és kérdőre vonta őket. A vádlottak szerettek volna felszállni a buszra, amikor sofőr azt mondta, hogy nem viszi el őket, mivel be vannak rúgva.

A fiatalok elmentek, de később visszatértek, és ismét elkezdték ütni a busz oldalát, az ajtaját rúgták, a szélvédőt pedig leköpték. A sofőrt arra szólították fel, hogy szálljon ki. A férfi le is szállt, hogy elzavarja őket, de az egyik fiú hátulról egy műanyag palackkal arcon ütötte. A sofőr, miközben a támadói üldözték, visszamenekült a buszba, bezárta az ajtót és mobiltelefonján hívta a rendőrséget. A vádlottak ekkor távoztak, de rövid idő múlva visszatértek. Az egyikük egy kavicsot vágott a buszhoz, amivel betörte a jobb első ajtó ablakát.

A kiérkező rendőrök fogták el a garázdákat. A buszban 250 ezer forint kár keletkezett, a sofőr könnyebben sérült. A rendőrök megtalálták a váróteremben lévő összevert hajléktalant, akit a mentők súlyos állapotban szállítottak kórházba. Agyzúzódást szenvedett, és eltörtek a bordái.

A férfi három nap múlva a kórházban vesztette életét. A halál oka légzés elégtelenség volt, amit a bordatörés okozott.

A három fiatal büntetőpere csütörtökön kezdődött a Kaposvári Törvényszéken, ítélet decemberben várható.

Címkék: verés, hajléktalan, halál, sofőr, busz, kék hírek