Három fiú tartott rettegésben egy velük egykorú fiút Nagyatádon - így kezdődik az esetről szóló rendőrségi tájékoztatás.

A rendelkezésre álló információk szerint szeptember 5-én, a reggeli órákban három fiatalkorú fiú egy nagyatádi tanműhelyben tettleg bántalmazott egy másikat. Eközben elvették mobiltelefonját, karóráját, készpénzét és a tízóraiját.



Úgy tudni, nem ez volt az első ilyen eset. Már az iskolai tanév elején is több alkalommal elvették tízóraiját, italát. Az esetek többségében azonban elég volt erélyesen rászólniuk áldozatukra, aki ettől kezdve folyamatosan fenyegetve érezte magát.

Egyikük a sértett robogóját is elvette, melyet rövid időn belül összetört. Az egymást követő eseményeket a sértett diák végül megelégelte és feljelentést tett.

A rinyaújlaki, heresznyei és rinyaszentkirályi fiatalkorú fiúkat a rendőrség elfogta, és a Nagyatádi Rendőrkapitányságra előállította. Gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket. Most csoportosan elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak ellenük eljárást.

A nagyatádi nyomozók előterjesztést tettek a fiatalok előzetes letartóztatására is.

Címkék: elvesz, retteg, terror, rabol, ver, óra, diák, pénz, iskola, kék hírek