100_8244[1].jpg


Vasárnap estétől több helyszínen okozott kárt az erős, néhol viharos szél Somogy megye területén. Összesen 5 alkalommal riasztották a tűzoltókat útra, járműre és vasúti sínekre dőlt fák eltávolításához.

dscf5553.jpg


Kadarkúton a Nagy utcában egy áruszállító kisteherautóra dőlt egy közel 15 méter magas tuja. A járműből éppen kirakodtak, amikor a baleset történt. A tűzoltók létraszer és motoros láncfűrész segítségével feldarabolták a fát.

100_8247[1].jpg


Osztopánban a Bem utcában egy családi ház kertjében álló fenyő dőlt rá egy közeli fára, veszélyeztetve az elektromos hálózatot és az utca forgalmát. A kaposvári tűzoltók kötelekkel stabilizálták a megdőlt fenyőt, majd az udvarra döntötték.

100_8253[1].jpg

Andocsnál fa dőlt a sínekre a nyílt vasúti pályán, amelyet idejében észlelt az arra haladó szerelvény mozdonyvezetője.  A vonat visszatolatott az állomásra, ahol felvette a tabi önkormányzati tűzoltóság egységét, majd kivitte a tűzoltókat a balesethez. Ott pedig rövid időn belül megszüntették a forgalmi akadályt - tudtuk meg a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól.

andocs1.jpg

(Fotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelem)

Címkék: katasztrófavédő, kidől, autó, vihar, somogy, kék hírek